• Een aantal keer per jaar organiseren we een vaardigheid- en springwedstrijd. De vaardigheidwedstrijd is een opstap naar de springwedstrijd en zal de vaardigheid van de ruiter/amazone getest worden. Wij werken niet met de standaardproeven van de Manege en Ruiterbond maar het niveau komt wel overeen. De niveaus zijn als volgt:

  Vaardigheid 1 (VA1) voor D1 (lesniveau) ruiters

  Vaardigheid 2 (VA2) voor D2 (lesniveau) ruiters

  Vaardigheid 3 (VA3) voor D3 (lesniveau) ruiters

  Vaardigheid 4 (VA4) voor D4 (lesniveau) ruiters

  Vaardigheid 5 (VA5) voor D5 (lesniveau) ruiters

  Vaardigheid 6 (VA6) vanaf D6 (lesniveau) ruiters

  Voor de spingwedstrijd (S met hoogte, bijvoorbeeld S50) moet je in de VA6 in ieder geval twee promotiepunten hebben behaald. Overleg ook altijd eerst met je instructeur om te horen of het verstandig is mee te doen. Uiteindelijk zal je instructeur samen met het wedstrijdsecretariaat bepalen in welke klasse je start. Er is een jeugdrubriek (15 jaar of jonger) en een volwassenrubriek (16 jaar of ouder). Eigen paarden en pony's starten op de zaterdagvond.

  Tijdens het af te leggen parcours zal er gekeken worden naar je houding, je zit, het algeheel rijden tijdens het parcours en bij het springparcours ook de springfouten die je maakt. Het gaat dus niet alleen op tijd! Deze wedstrijden zijn ook leuk voor ruiters en amazones met een eigen paard!

  Opgave

  De kosten zijn € 10,00 per combinatie.

 • Let op: Een week voor de wedstrijd komt de VOORLOPIGE startlijst online, de definitieve volgt op de zaterdag voor de wedstrijd om 9:00 uur, controleer dan je definitieve tijd. Afmeldingen na publicatie definitieve lijst worden in rekening gebracht.

 • LET OP! Lees dit voordat je de startlijst voor het springen opent. VA is ongewijzigd.

  De nieuwe regel is dat je je kunt opgeven voor het springen in de klasse waarin je graag wilt starten. Uiteindelijk beslissen instructeur en wedstrijdsecretariaat in welke klasse je uitkomt. Dit om meer successen te behalen bij de wedstrijd. Liever foutloos rond dan een verkeerde ervaring. Het kan dus zijn dat je in een andere klasse bent ingedeeld dan dat je hebt opgegeven. Ook de opgegeven paarden moeten matchen met je niveau. Dit kan dus ook wijzigen als dat niet het geval is.